terug naar overzicht

Waalzinnige zomerzaterdagen in Zaltbommel

In de binnenstad presenteren we ook deze zomer een Waalzinnig zomerprogramma. Wekelijks is er iets te beleven in de binnenstad, wat de binnenstad van Zaltbommel niet alleen aantrekkelijk maakt om te shoppen, een terrasje te pakken, de Sint Maartenskerk of het Stadskasteel te bezoeken maar om deze zomer Zaltbommel te beleven.
 
Zaterdag 15 juli kunnen kinderen tussen 14:00 – 16:00 uur zelf een creatie komen knutselen op de Markt. Zaterdag 22 juli ontmoet je Paw Patrol op straat en dagen we gezinnen uit om op zoek te gaan naar voetstappen van de pups. Op zaterdag 29 juli gaan we in de binnenstad terug in de tijd. Het is deze zomer 100 jaar geleden dat de gemeentelijke paardentram een belangrijk vervoersmiddel was voor een bezoek aan de Binnenstad. Op 29 juli is de paardentram voor 1 dag weer terug in de Binnenstad. Zaterdag 5 augustus staat de gehele dag in het teken van de uitvindingen, van de in Zaltbommel geboren en getogen Bommelaar Gerard en Anton Philips.
Wat je van beren leren kunt, ontdek je op zaterdag 12 augustus
 
Het feestelijke middelpunt van de zomer in Zaltbommel is natuurlijk de Bommelweek die traditiegetrouw plaats vind in de laatste week van de zomervakantie. Op zaterdag 19 augustus is de historische binnenstad weer het bezoekerscentrum voor autoliefhebbers, ook dit jaar staat de stad vol met prachtige auto’s. Dinsdag staat de zeskamp weer op het programma en donderdag natuurlijk de jaarlijkse braderie, waar op zaterdag de Bommelweek wordt afgesloten met het foodtruckfestival.
 
Het slotstuk van de zomer is  kunstrondje XXL in het weekend van 2-3 september. Meer dan 80 kunstenaars presenteren zich tijdens dit unieke kunstevenement in de binnenstad.  Meer informatie over het programma volg je op de social media pagina’s van Beleef Zaltbommel.
Copyright 2024 © Beleef Zaltbommel | BSFZ (KVK: 69966931) | Algemene voorwaarden | Contact