terug naar overzicht

Opening Fiep Westendorp Speurtocht

In de binnenstad van Zaltbommel is een speur-, speel- en ontdektocht uitgezet aan de hand van de bekende illustraties van Fiep Westendorp.
De route is online te openen op je smartphone. In de stad zijn speciale stoeptegels geplaatst, die de route aangeven. De antwoorden op de opdrachten worden ingevuld op een speciale speurkaart die na afloop ingeleverd kan worden voor een verrassing.

Veel kinderen groeien op met de tekeningen van illustratrice Fiep Westendorp. Fiep is in 1916 in Zaltbommel geboren en groeide hier op. 

Jip & Janneke
In de jaren vijftig leerde Fiep Annie M.G. Schmidt kennen en gingen ze samenwerken. Zo ontstond de welbekende strip Jip & Janneke, in eerste instantie bedoeld voor de achterpagina van Het Parool. Fiep tekende nog vele andere figuurtjes, zoals Pluk van de Petteflet, Floddertje, Otje en Pim en Pom. 

De ondernemers van Zaltbommel dragen actief bij aan deze speurtocht en laten zo zien dat de binnenstad niet alleen een plek is om te shoppen of een terrasje te pakken, maar dat er ook vanalles te beleven valt. 

Opening
De nieuwe speurtocht wordt zaterdag 10 juli om 13.30 uur feestelijk geopend op de Waalkade voor De Verdraagzaamheid.
 
Copyright 2022 © Beleef Zaltbommel | BSFZ (KVK: 69966931) | Algemene voorwaarden | Contact