terug naar overzicht

Meivakantie activiteitenOok in de meivakantie is er weer volop te beleven in de binnenstad van Zaltbommel

Donderdag 27 april - Koningsdag.
Een dag met vorstelijk plezier voor de gehele familie
  • Kindervrijmarkt 10:00 – 15:30 uur
  • Kinderentertainment, springkussens, e.d. 10:00 – 15:30 uur
  • Live muziek op de Markt vanaf 15:00 uur

Zaterdag 29 april - Phillips komt logeren
Gerard Phillips werd op 9 oktober 1858 in Zaltbommel geboren. Wie kent het verhaal van Philips niet? Kunstenaar Andres Hetfeld, maakte in opdracht een uniek 7 meter hoog borstbeeld.
Voordat het beeld naar Eindhoven gaat, komt hij eerst 2 nachten in Zaltbommel logeren. Rond 13:00 uur wordt het beeld in de haven verwacht. Maandag gaat hij via speciaal wegvervoer door naar Eindhoven

Wil jij meer beleven over het leven van Phillips, meld je aan voor de Phillipswandeling op zaterdag 29 april om 14:00 uur. Aanmelden: info@touristinfobommelerwaard.nl of loop binnen bij Tourist info op de Markt.

3 t/m 24 mei:
Op de Waalkade ontmoet je de reizende voorstelling: ‘Open je ogen voor mensenhandel’

4 mei – Herdenkingsconcert
In de grote Sint Maartenskerk is om 20:45 uur het herdenkingsconcert van Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor Belcanto

5 mei - Tour de Waal
Vier 5 mei aan de Waal.
Een bevrijdingsevenement vol kunst, poëzie en beleving.
Bezoek de markt in de Waterstraat, ontmoet het verhaal van de overtocht in de uiterwaarden, ontmoet de colone met oude legervoertuigen of laat jouw beer zelf een parachutesprong maken.

Het gehele programma vind je op www.tourdewaal.nl

6 mei – Bommelse Orgeldag
De 2de editie van de Bommelse orgeldag laat jouw het orgel, maar ook accordeons, doedelzakken, het draaiorgel en andere aerofone instrumenten beleven.
Er zijn orgelconcerten in de Eben Haëzerkerk, de St. Martinuskerk en de St. Maartenskerk, in ateliers in de Gamerschestraat en Gasthuisstraat luister je naar accordeonmuziek en in de winkelstraten ontmoet je het draaiorgel of een doedelzakformatie.
Meer informatie lees je op www.bommelseorgeldag.nl


Zaterdag 6 mei – Stadswandeling
Wil jij Zaltbommel echt beleven. Ga de oude vestingstad verkennen met een stadsgids

Meer info: www.beleefbommelerwaard.nl

Zondag 7 mei – Koopzondag
Shoppen, rond kijken, terrasje pakken, lunchen, winkelen en afsluiten met een borrel op terras. Verschillende winkels en horeca in de binnenstad zijn geopend van 13:00 – 17:00 uur.

Zondag 7 mei – Kunstrondje
Stippel je eigen wandeling uit langs galeries en ateliers in de binnenstad, die vandaag geopend zijn om jou te ontmoeten. Meer info op www.kunstrondjezaltbommel.nl

De Bommelsche Legende:
Wie bespaarde Zaltbommel in de Hanzejaren van een ramp. Je beleeft het verhaal in de live escape game in oude Hanzestad Zaltbommel. Deze live escape game is een uitdaging voor jong & oud, families en teamuitjes, vriendengroepen of teambuilding. Deze live escape game is elke dag te boeken via Bommels Uitje. Meer info: www.debommelschelegende.nl

Fiep speur, speel en ontdektocht:
Wil jij spelen, speuren en ontdekken naar alle illustraties uit de bekende kinderboeken van Fiep Westendorp. In de stad waar Fiep Westendorp is geboren wordt je uitgedaagd in de Fieptocht.
De Fieptocht is gratis te downloaden via de website beleefzaltbommel.nl. De deelnamekaart haal je op bij de Hema, Bruna, tourist info of Stadskasteel. Deze Fieptocht is gratis.
 
Copyright 2024 © Beleef Zaltbommel | BSFZ (KVK: 69966931) | Algemene voorwaarden | Contact