terug naar overzicht

Aardbeienkoningin gezocht

De lekkerste aardbeien komen uit de Bommelerwaard, dat is al jaren zo en dat laten we graag zien, ervaren, proeven en beleven.

In 1946 werd er voor het eerst een aardbeiendag gehouden in Zaltbommel, de vele telers en kwekers uit de Bommelerwaard kwamen bij elkaar om samen te zorgen dat de kwaliteit hoog bleef en de lekkerste aardbeien uit de Bommelerwaard kwamen. Het was en is nog steeds een begrip in de regio.

Het streekproduct de aardbei hoort bij de Bommelerwaard, zoals de aardbeiendagbij Zaltbommel hoort. Deze oude traditie is tijdens de coronatijd even naar de achtergrond geschoven, maar de Bommelerwaardse aardbei is nog steeds de lekkerste aardbei van Nederland, dus alle reden om de aardbeiendag weer op de kalender te zetten.
Op zaterdag 8 juni zal er in de binnenstad van Zaltbommel weer een gezellige aardbeiendag zijn.


Aardbeienkoningin.
Bij de aardbeiendag hoort ook al tot ver in de geschiedenis een aardbeienkoningin en haar aardbeienprinsesjes.

Ben jij ongeveer tussen de 15 – 25 jaar, kom je uit de Bommelerwaard en heb jij een goed verhaal waarom jij de aardbeienkoning(in) 2024 moet zijn, dan ontvangen we graag een mail (info@bsfz.nl) met motivatie en foto van je.


Ben jij ongeveer tussen 6 – 12 jaar, kom je uit de Bommelerwaard en heb jij een sterke motivatie om als prins(es) de aardbeienkoningin te vergezellen op zaterdag 8 juni, dan ontvangen we ook van jou graag een mail met motivatie en foto.

Mailen naar info@bsfz.nl

 
Copyright 2024 © Beleef Zaltbommel | BSFZ (KVK: 69966931) | Algemene voorwaarden | Contact