terug naar overzicht

Waalzinnige Philips Zomer

Philips associëren we direct met de gloeilamp. Het decor van de familie Philips is het kleine stadje Zaltbommel, waar het allemaal begon met een eenvoudige handelaar in textiel en later tabak en koffie. De familie Philips waren echte ondernemers en hadden als mens en als ondernemer een plaats in de binnenstad van Zaltbommel. Na alle experimenten in hun eigen woning in de binnenstad, begon de fam Philips een fabriek in Eindhoven, die uitgegroeid is tot een wereldwijd en bekend concern. De fabriek staat in Eindhoven, maar de fam. Philips is altijd (en nog) verbonden gebleven met Zaltbommel. In augustus staat de binnenstad in het teken van het werk van Philips, met in het bijzonder een Philipsdag op zaterdag 5 augustus.



Open lucht museum:
Philips was meer dan de gloeilamp, wie kent niet de haarfohn, de Senseo, het keukenapparatuur en zelfs de langspeelplaten van Philips. Van 1 t/m 20 augustus is de Binnenstad van Zaltbommel een open lucht museum waar je Philips materialen terugziet.
Met een wandeling door de binnenstad, ontdek je in veel etalages en de vensterbanken van de woonhuizen allerlei Philips uitvindingen.

Philips Discovery:
Kinderen mogen bij de Blokker – Gamerschestraat 36 de Philips Discovery ophalen. Dit maakt de ontdekking door het Open lucht museum nog leuker en aantrekkelijker. Aan het einde van de Philips Discovery is er een knetterende verrassing.
De Philips Discovery is net als het open lucht museum te doen van 1 t/m 20 augustus.

Geocache Philips:
Hou jij ook van uitdaging en Geocaching? Dan moet je zeker de Philips Geocache hebben gelopen in de binnenstad van Zaltbommel. Startpunt: Tourist Info Bommelerwaard – Markt 3 Speel jij de Geocache tussen 1 en 20 augustus en lukt het jou om de cache te vinden.
Dan ontvang je bij Tourist info Bommelerwaard een Philips-attentie.

Philips Experience:
Licht, lampjes, meten en weten dat is de basis van de uitvindingen van Philips. Ga mee op stap en ontdek de geheime code. Deze experience ontdek je van 1 t/m 20 augustus. Je haalt hem op bij de Wandelschoenenspecialist – Waterstraat 5 of Vita Cora – Gamerschestraat 39 of je download hem hier.
Heb jij de code van Philips ontdekt, dat ontvang je van ons iets lekkers, waar je de techniek proeft en die knettert.

Proef Philips:
Kom Philips ook proeven in de binnenstad van Zaltbommel. Je ervaart de techniek en elektriciteit op je tong. Van 1 t/m 20 augustus vind je ‘ijsje Philips’ in de vitrine bij Ijskootje – Gamerschestraat 46.
Die moet je geproefd hebben.

Philips-dag:
Zaterdag 5 augustus is er een Philipsdag in de binnenstad.
Programma:
13:00 – 17:00 Philips op Vinyl
Philips stond zo’n 50 jaar aan de top van de platenindustrie. Veel wereldsterren brachten hun muziek uit op Philips label. Zaterdagmiddag tref je het op de Markt. Klassieke auto, klassieke platenspeler en heel veel Vinyl voor het huis van Philips op de Markt. Luister, geniet en laat je meenemen naar de tijd van toen.
13:30 Philips-stadswandeling met stadsgids
Ontdek de geschiedenis van Philips in de binnenstad. Deelname gratis. Aanmelden bij Tourist Info Bommelerwaard.
13:30 – 14:30 Mad Science funstation ‘elektriciteit’
14:45 – 15:30 Science show
Een knallende presentatie, waar jij wordt getrakteerd op het leukste van de wetenschap.
16:00 – 17:00 Mad Science funstation ‘lichtzwaarden maken’

Bedrijvig Zaltbommel door de eeuwen heen:
Van 3 juni t/m 27 augustus is er in het museum-café van het Stadskasteel een tentoonstelling over bedrijvigheid in Zaltbommel door de eeuwen heen. In deze expositie is ook veel aandacht voor het huis en de artikelen van Philips. De tentoonstelling in het museum-café is geopend van dinsdag t/m zondag van 13:00 – 17:00 uur. Het bezoek van het museum-café is gratis.
Copyright 2024 © Beleef Zaltbommel | BSFZ (KVK: 69966931) | Algemene voorwaarden | Contact